Bovenop de Kluisberg

(1/2e dag)

De Kluisberg, het hoogste punt van het Pays des Collines, heeft u prachtige wandeltochten door de bossen te bieden. Maar dat niet alleen! U kunt er ook genieten van aangename momenten van ontspanning op het terrasje van een van de tavernes van l’Enclus du Haut.

Vertrek aan het Huis van de Trekkers

Het Huis van de Trekkers verwelkomt bezoekers in het hoogseizoen. Het is in dit cederhouten huis dat u alle informatie over de wandelingen, de recreatie evenals de kaarten, wandelpakketten en andere brochures vindt. Als u een beetje tijd hebt, bezoek dan de scenografische ruimte en de tentoonstellingen.

➢ De volledige fiche bekijken:

Landschapscircuit van de Kluisberg (6,5 km – 2u20)

Ga van het Huis van de Trekkers naar het beukenbos en bewonder het landschap! Dit bewegwijzerde circuit over smalle paden zal alle natuurliefhebbers bekoren. Didactische panelen langs de route bieden een schat aan informatie: het beukenbos, "verhalen en legenden", de rol van de heggen en knotwilgen, de biodiversiteit ... Download de audiocommentaren om uw wandeling te verlevendigen. Reken op 2u20 met kinderen.

➢ De fiche van de wandeling bekijken en de topofiche downloaden:

Ontspanning op een terrasje in l’Enclus du Haut

Na de inspanning eindelijk ontspanning! De terrassen van de cafés en tavernes van l’Enclus du Haut zullen beantwoorden aan uw wensen en aan die van de kinderen. Pannenkoeken, wafels, ijs en snacks begeleiden de verfrissingen van het moment. De meeste goede adresjes hebben ook een speeltuin voor de kinderen.